woensdag 2 februari

boven de Pyreneeën
Eindelijk vakantie! We moesten om kwart over 4 s-nachts op Schiphol zijn, dus van slapen is niet veel terecht gekomen. Om kwart voor 4 werden we opgehaald door de taxi met een alleraardigste chauffeur, die er vrolijk op losbabbelde over wintersport, marktplaats en nog heel veel andere dingen die we inmiddels vergeten zijn, we waren blij dat we wakker waren… Mooi op tijd op Schiphol konden we achterin de rij aansluiten om in te checken. We vertrokken vanaf gate D7, wat later gate D5 werd. De tijd ging redelijk snel voorbij, dat hadden we wel es anders meegemaakt. Precies om 6.40 vertrok het vliegtuig om 2,5 uur later een tussenstop te maken in Malaga. Waarvoor? Geen idee… de crew werd vervangen en er werd getankt, 2 redenen die ons toch niet echt nodig leken, maar we verloren er wel ruim een uur mee. Van Malaga naar Banjul was nog es 4 uur vliegen over Marokko, de Spaanse Sahara, Mauretanië en Senegal. Prachtige uitzichten af en toe, maar 4 uur achter elkaar opgevouwen zitten waren we op den duur wel zat. Eenmaal op het vliegveld van Banjul aangekomen, werden we overvallen door de warmte en de zon. Heerlijk, hier waren we voor gekomen! Uit het vliegtuig werden we in een bus gelootst die ons
200 meter verderop bracht naar de hangar. Daar konden we onze spiksplinternieuwe koffers van de loopband halen om vervolgends in de rij te gaan staan voor de scanner. Daarna wees een mevrouw van Sunweb/Jiba/etc ons naar de bus, die ons vervolgens naar appartementencomplex Riyan reed. De rit viel in kilometers mee, maar duurde lang. We waren moe en ja, dat hebben wij weer… de president had het behaagt ook die middag precies over dezelfde route te komen als wij, dus moest de bus aan de kant van de weg wachten todat de hele militaire colonne voorbij was. Maar we hebben wel de president in z’n hummer voorbij zien flitsen, zien we beatrix nog niet doen. Het appartement is boven verwachting ruim en mooi, in plaats van het geboekte 2 kamer appartement kregen we zomaar een 3 kamer appartement. Nu is de extra slaapkamer heerlijk om je koffers op bed te stallen maar nog leuker is dat ons terrasje grenst aan de binnentuin, waar ook het zwembad is, de 2 kamer appartementen hebben alleen een balkonnetje aan de straatkant, was ook niet erg geweest, maar dit is natuurlijk prachtig.
International Airport Banjul, 1 vliegtuig per uur...
aan de kant voor de president...















Nadat we ons geïnstalleerd hadden, eerst maar eens op pad voor de broodnodige boodschappen, de supermarkt zit meteen naast ons appartement, dus dat is heel makkelijk. De eerste noodzakelijke dingetjes maar ingeslagen, ook weer een ervaring op zich, je mag nog net je boodschappen in je karretje doen, maar daarna wordt het allemaal voor je gedaan, op de band gelegd, ingepakt en als je betaald hebt, worden de boodschappen tot in de keuken gebracht, je geeft de knul 10 dalasi (30 eurocent) en iedereen blij. We hebben buiten gegeten (wat heerlijk!), vers brood met een zelf inelkaar geknutselde tonijnsalade, knakworstjes en een gekookt eitje. De keukeninventaris is wel summier, Bert moest weer terug naar de winkel voor een blikopener en heeft er meteen ook maar een kurketrekker bij gekocht. Echte hollanders als we zijn, willen we dan na het eten toch ook wel een vers bakkie koffie zetten, nu hadden we aan een filter, koffie en filterzakjes gedacht, er vanuit gaande dat er wel een soort van koffiepot oid zou zijn, maar helaas. Het werd dus koffie zetten op een kopje... We waren ondertussen wel pomp-af na een nacht zonder slaap en een dag reizen, dus na een snelle douche lagen we er vroeg in….